->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 
 Basit Arama Sonuçları
Arama sonuçları ekranına geri dön  
Haberler içerisinde " samsunspor" anahtar kelimesinin bulunduÄŸu kayıtlar;

04.04.2012 - kamuoyunun transferlere bakışına yorum

'Kamuoyunun bize bakışı hoş değildi'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, yapılan transferlerden dolayı kamuoyunun kendilerine bakış açısının hoş olmadığını vurguladı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, 2001-2002 yılındaki Gençlerbirliği kadrosunu değerlendirdi ve o kadronun Ersun Yanal hocayı Milli Takım teknik direktörlüğüne taşıdığını belirterek, bir çok konuda Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Fuat Çapa, 2001 yılında hedefleri olan bir kadro kurulduğunu belirtti. Çapa, "O döneme bakıldığı zaman Gençlerbirliği hedefi olan bir kadro kurmuştu. Sadece Avrupa kupaları değil şampiyonluğa oynayabilecek bir yapısı vardı. İddialı bir şekilde o dönem sezona başlamışlardı. O dönemdeki Futbolcuların gittikleri takımlarda bu kadroyu tastiklemiş oldu" diye konuştu.

"O KADRO ERSUN YANAL'I MÄ°LLÄ° TAKIM HOCASI YAPMIÅžTI"

Çapa, sözlerine şöyle devam etti;

"O takımın Ersun Hoca ile yapmış olduğu çıkış, Ersun hocanın o dönem milli takıma gitmesine neden olmuştu. O kadro ekip olarak da kadro olarak da çok iyiydi. Ancak sonraki süreçte Gençlerbirliği için bir çok dönem sancılı oldu. Bu sancılı dönemlere 2007 yılında bende dahildim. O dönemde kısa da olsa Gençlerbirliği'nde görev yapmıştım. Dışardan izlemekle içerde çalışmak arasında çok büyük fark var."

"2002 YILINDAN SONRAKİ SÜREÇ GENÇLERBİRLİĞİ İÇİN ÇOK SANCILI OLDU"

"2007 ile şu anki süreci karşılaştırdığımız zaman, bizim adımıza iyi olan şey şu idi" diyen Fuat Çapa, şunları söyledi;

"Bu sezona başlarken kendi teknik ekibimizle gelmemiz, bizim için en büyük artı idi. Benim için bu özgüvendi bu birincisi, ikincisi ise Gençlerbirliğine gelmeden önce 2007 yılında ayrıldıktan sonra İlhan Bey ile ikili ilişkimiz hiçbir şekilde kopmadı. Gençlerbirliğine gelmeden önce zaman zaman kendisi beni teknik direktör arayan ekiplere tavsiye etmişti. Geçmişteki dönemle bugün arasındaki fark sizi isteyen bir başkan var. Size güvenen bir başkan var ve sizi başka takımlara öneren bir başkan vardı. Bu açıdan benim için bu çok büyük bir özgüvendi. Geldiğim dönemde 2007-2008 dönemine benzer bir olay olmuştu. O zaman da Ersun hoca ile anlaşmışlardı, ben gelmiştim. Bu gelişimde de Giray hoca ile anlaşmışlardı fakat ben geldim. Bu dönem içersinde de kadro oluşmuştu tek fark ise ekibimi kendim oluşturmamdı. Biz sezon başında hocalar olarak hedef belirlememiştik. Yönetim kurulu bütçeyi belirlediği için kendileri bütçelerine göre transfer edebilirler. O transfere göre siz hedef belirlersiniz. Bu sezona başlarken çok önemli futbolcular gitmişti. Yerlerine ise sadece süper lig deneyimi olan Mehmet ve Tum transfer edilmişti. Alınan diğer arkadaşlarımız ise alt liglerde oynayan arkadaşlarımızdı."

"SEZON BAŞI KAMUOYUNUN BAKIŞI BİZE HOŞ DEĞİLDİ"

Fuat Çapa, yapılan transferlerden dolayı kamuoyunun kendilerine bakış açısının hoş olmadığını vurgulayarak, "Ligden düşecek takımlara bakıldığı zaman ilk akla Gençlerbirliği geliyordu o dönemde. Ama biz, hazırlık döneminde bunun bu şekilde olmayacağını çok çok iyi biliyorduk. Lig başında Samsunspor mağlubiyetinde bile ben bu sezonun sürpriz takımı Gençlerbirliği olacak demiştim. Halen bunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Bakıldığı zaman Ankaragücü'nden sonra liglerde tecrübe ve genç futbolculara sahip az bütçeli olan takımız. Bunun karşılığında ise oynadığımız oyun kamuoyu tarafından takdir ediliyor. Futbolcularımızın bireysel anlamda gelişimi çok iyi oldu" diye konuştu.

"İLHAN CAVCAV BİZE ÖZGÜVEN VE DESTEK VERDİ"

Fuat Çapa, "Sezon başındaki kadronun değeri ile bugünki kadronun değerinin çok fazla olduğunu söylememe gerek yok. Bunun başarırken İlhan Beyin verdiği desteği unutmamak lazım. Gençlerbirliği'nde çok fazla hoca sezonu bitiremiyordu. Sezon içerisinde eskiden birden fazla hoca görev yapıyordu. Bu süreçte az transfer yapmış, birçok önemli futbolcusunu satmış bir Gençlerbirliği'nde bize olan güvenin maç kaybetsekte İlhan beyin bizim arkamızda durması bize daha çok özgüven verdiğini belirtebilirim. Biz de bu alanı iyi değerlendirdik" dedi.

"SEZON BAÅžI HEDEF KONULSAYDI 2001-2002 SENUNDAKÄ° BAÅžARI YAKALANIRDI"

"2001-2002 sezonu ile bugünü değerlendirirsek sezon başı veya devre arası ilk 4'ü hedef olarak seçmiş olsaydık ve o doğrultuda transferler yapmış olsaydık o başarı gerçekleşmiş olabilirdi.

Gelecek sezonlar için çok iyi bir alt yapı hazırladığımızı düşünüyorum. Elimizdeki genç oyuncular bir sezon daha deneyim kazandılar. Bundan sonra her yıl ligde kalmak için mücadele eden değil, hedef kovalayan bir futbolcu yapısına sahip olacaklar bundan sonraki süreçte. Gençlerbirliği Kulübü gelecek sezon için bir kaç tane kaliteli oyuncu transfer edebilirse hedefi olan ve belki de 2001-2002 sezonundaki hedefi sezon başında koymuş olur. Bu bir süreçtir. Biz şu anda cumartesi günü oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını düşünüyoruz. Bu maç bizim için çok önemli. Bu karşılaşmadan galip gelip ligi 6. sırada bitirmek istiyoruz. Bu da futbolcularımla birlikte, bizim emeğimizi, alın terimizi tatmin edecek bir olay olur diye düşünüyorum."

"GENÇ OYUNCULARLA GELECEK SEZONLARIN YATIRIMINI YAPTIK"

Gelecek sezonları düşündükleri için genç oyunculara yatırım yaptıklarını ifade eden Fuat Çapa, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Siz sadece bu sezonu kurtarmak için oynar iseniz kalıcı birşeyler bırakmamış olursunuz. Sedece kendinizi düşündüğünüzden dolayı, bu bir şekilde birileri tarafından değerlendirilir. Ben Kasımpaşa'da bu böyleydi, burada da bu böyle. Ben çalıştırdığım takımlarda mümkün olduğu kadar sadece hoca olarak değil, bir yönetici takımın menfaatlerini nasıl düşünüyorsa o doğrultuda da düşünerekten çalışmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda gençlere daha çok önem veriyoruz. Gelecek sezon hedefler farklı olacaksa tabiki hedefler düşünülüyorsa bana görede olmazsa olmaz ilk 5-6 hedefi için kodro olmalıdır.."

"Hedef belirtilmelidir ve hedef olmalıdır" diyen Çapa, "Tabii ki burada hoca olarak kalırsak" diyerek sözlerini şöyle tamamladı;

"Bu doğrultuda tabii ki çalışmalarımız var. Bu hafta oynayacağımız karşılaşma gelecek sezon için çok şeyleri belirleyecektir. Bu Türkiye'de böyle. Avrupa'da ise farklı. Orada belirli stratejiler ve vizyonlar çizilir o doğrultuda çalışılır. Zaman zaman hafif rüzgarlar olsa da bu ne sizi ne de yönetimin dengesini bozar. Ama malesef Türkiye'de buna daha henüz hazır değiliz. Gençlerbirliği'nde bu ışığı, bu diyaloğu kurduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonraki süreç, Gençlerbirliği için iyi olacak diye düşünüyorum."

Kaynak : www.sporx.com



 DiÄŸer Sonuçlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 34 46 75
2 Göztepe 34 40 70
3 Sakaryaspor 34 15 60
4 Bodrumspor 34 21 57
5 Çorum FK 34 19 56
6 Kocaelispor 34 7 55
7 Boluspor 34 -2 53
8 Bandırmaspor 34 17 50
8 Gençlerbirliği 34 6 51
10 BB Erzurumspor 34 -4 44
11 Ãœmraniyespor 34 -7 43
12 Manisa FK 34 0 40
13 Keçiörengücü 34 -9 40
14 Adanaspor 34 -17 39
15 Şanlıurfaspor 34 -6 38
16 Tuzlaspor 34 -12 38
17 Altay 34 -61 16
18 Giresunspor 34 -55 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.