->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

16.11.2006-Mehmet Nas

Mehmet Nas: "En büyük hedefim, Gençlerbirliği formasıyla A Milli Takım'da oynamak"

Gençlerbirliği'nin başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Nas, en büyük hedefinin Gençlerbirliği formasıyla (A) Milli Takım'a çağrılmak olduğunu söyledi.

Spora yaşantısına hentbol kalecisi olarak başladığını ve sonradan futbolla tanıştığını ifade eden Mehmet, okul takımı ve Samsunspor altyapısında süren hayatının kendisini bugünlere getirdiğini ifade etti.

Gençlerbirliği'nde bu sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini hatırlatan başarılı futbolcu, transferde, ilk tercihinin yine takımı olacağını, ancak kulübün menfaatleri yönünde, üç büyüklere de gidebileceğini belirtti. Mehmet Nas, böyle bir transferin sözkonusu olması durumunda da ilk tercihinin Galatasaray olacağını bildirdi.

Bu sezon tüm takımların birbirine denk olduğuna dikkati çeken Mehmet Nas, şampiyonluk yolunda da Fenerbahçe'yi daha şanslı gördüğünü söyledi. Karadenizli olan Mehmet Nas, şu anki teknik direktörleri Mesut Bakkal ve Erdoğan Arıca'nın futbol yaşamındaki dönüm noktalarında büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın saha kenarındaki sert ve agresif tavırlarının kendisi gibi tecrübeli oyuncuları olumlu yönde etkilediğini belirten Mehmet, genç oyuncuların ise bundan olumusuz olarak etkilendiğine dikkat çekerek,

AA muhabirinin sorularını şöyle yanıtladı:

-Spor hayatınızdaki başlangıç noktası nedir?

Spora hentbolla başladım. Hentbol kalecisiyimdim. Okulda hentbolla uğraştım. Futbola yakın bir branş. Daha sonra da kendi insiyatifimle futbola kaydım ve bugünlere geldim.

-Futbolla ilk tanışman nasıl oldu?

Beden eğitimi öğretmenim vasıtasıyla okul takımında futbola başladım. Beden öğretmenim beni bir kulübe yazdırdı. Samsunspor altyapısına girdim. Bir süre sonra futboldan ayrı kaldım. Geri döndüğümde kulüpte her şey değişmişti. Ancak başımızdaki antrenörümüz beni tanıdığı için futbola tekrar geri dönebildim. Samsunspor altyapısında (A) ve (B) Genç, sonra da PAF takım ve (A) takıma kadar yükseldim. Samsunspor'da 7 sezon oynadıktan sonra Gençlerbirliği'ne transfer oldum. Üç sezondur da Gençlerbirliği'ndeyim. Bu sezon sonunda sözleşmem bitiyor.

-Mehmet Nas'ın en büyük hedefi nedir?

27 yaşındayım. İlk hedefim milli takıma çağrılmak. Büyük takımlarda oynadığınız zaman normal bir performans sergilediğinizde milli takıma çağrılıyorsunuz. Önemli ve bana göre zor olan Anadolu takımından, milli takıma gidebilmek. İlk hedefim Gençlerbirliği formasıyla (A) Milli Takım'a gitmek.

-Üç büyüklerden transfer teklifi alırsan, tercihin ne olur?

Gençlerbirliği ile sözleşmemi uzatmayı düşünüyorum. Kulübümün de maddi bir kazancı olursa, büyük takımda da oynamayı da isterim. Baktığınızda toplumda Galatasaray'a karşı bir sempati var. 'Üç büyükler' içinde tercih etmem gerekirse, Galatasaray'ı düşünürüm.

-Şampiyonlukta kimi favori görüyorsun?

Şu an itibariyle şampiyonluğa en yakın takım Fenerbahçe. Bu sezon şampiyonluğu Fenerbahçe götürecek gibi.

-Milli Takımın yeni vizyonunu nasıl değerlendiriyorsun?

Milli takıma çağrılan isimler yetenekli arkadaşlar. Sonuçta bir değişimle bir başarı gelmiştir. Bundaki önceki jenerasyona baktığınızda Fatih hocanın ümit milli takımdan tanıdığı isimler vardı. Milli takımı, onlar almış bir yerlere getirmiş. Biraz zaman lazım. Faydalı olacağını düşünüyorum. Milli Takım'ın geleceği bence iyi. Çünkü çok yetenekli arkadaşlar var.

-Mehmet Nas'ı Milli Takım'da görebilecek miyiz?

Bu sezon başındaki hazırlık kampı öncesinde bir sakatlık geçirdim. Bu da beni etkiledi diye düşünüyorum. Yeni yeni kendime geliyorum. Yeterli seviyeye gelirsem, çağırcaklarını umuyorum. Böyle gidersem çağrılmayı da bekliyorum.

-Dört büyüklerdeki inişli-çıkışlı grafiği neye bağlıyorsun?

Anadolu takımları iyi kadrolar oluşturdular. Eskiden büyük takımlarla oynadığınızda herkes onları favori görüyordu. Şimdi ise böyle birşey yok. Takımlar birbirine çok eşit. Her takım, her takımdan puan alabilir. Büyük takımlarda yıldız oyuncular var. Bunlar da bazen gününde olduğunda maçı çevirebiliyor. En büyük avantajları 1-2 tane yıldızlarının olması.

-Mesut Bakkal'ın saha kenarından sert bir şekilde takımı uyarması sizleri nasıl etkiliyor?

Biz saha içinde konuşmayan bir ekibiz. Sessiz bir ekibiz açıkçası. Saha içinden birinin bizi uyarması gerekiyor. Takım genç. Etkilenen arkadaşlar var. Olumlu yönde etkilenen de var, olumsuz yönde etkilenen de var. Biz tecrübeli olarak olumlu yönde etkileniyoruz. Genç arkadaşlar olumsuz yönde etkileniyor.

-Mehmet Nas'ı en çok üzen olay nedir?

Çok üzüldüğüm bir olay var, o da Gençlerbirliği'nde başıma geldi. UEFA Kupası'nda Yunan ekibi Egaleo ile Ankara'da oynadığımız maç, benim için üzücü bir maçtı. Elemiş olsaydık, gruplara kalacak ve UEFA'ya devam edecektik. Berabere kalıp elenmiştik. Buna çok üzüldüm.

-Türkiye'deki futbolcu profilinde Karadenizli oyuncular her zaman ön planda. Bunun nedeni nedir?

Bölge şartları bunda önemli. Çünkü o bölgede sosyal bir yaşam yok. Çocuk yaşta yaşayabileceğin bir ortam yok. Orada herkes bir şeye, çoğu da futbola merak sarmış. Yaşlısıyla, genciyle herkes futbolla ilgileniyor. Huyundan mıdır, suyundan mıdır, toprağından mıdır bilinmez, daha yetenekli oluyorlar.

Kaynak : www.ajansspor.com

 DiÄŸer Röportajlar

Tarihte Gençler

16 Nisan
2021: Sivasspor 2-3
2006: K. Erciyesspor (D) 0-2
1983: Ankara Demirspor (D) 1-0
1978: Kayserispor 2-1
* Skorlarda Gençlerbirliği evsahibi olarak gösterilmiştir.
Arama Yap
  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 29 43 67
2 Göztepe 28 29 56
3 Sakaryaspor 29 13 50
4 Çorum FK 29 17 49
5 Kocaelispor 29 9 49
6 Bodrumspor 29 17 48
7 Bandırmaspor 29 19 45
8 Gençlerbirliği 29 6 44
9 Boluspor 29 -5 43
10 BB Erzurumspor 28 6 40
11 Ãœmraniyespor 29 -8 34
12 Şanlıurfaspor 29 -5 33
13 Keçiörengücü 29 -10 33
14 Manisa FK 29 -1 32
15 Adanaspor 29 -18 31
16 Tuzlaspor 28 -17 28
17 Altay 29 -53 15
18 Giresunspor 28 -44 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.