->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

27.02.2007-Eren Aydın

Eren Aydın: "UEFA Kupası'na kenetlendik ama neden Şampiyonlar Ligi olmasın!"

Geçen sezon devre arasında Malatyaspor'dan renklerimize bağladığımız başarılı defans oyuncumuz Eren Aydın ile gencler.org için güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Kayserispor maçında hırsının kurbanı olduğunu söyleyen Eren, camidan, taraftarlardan ve takım arkadaşlarından kırmızı kart için özür diledi.

-İlk olarak Kayserispor maçında talihsiz bir kırmızı kart pozisyonu vardı. Bu konuda bir şeyler söylemek ister misin.

Kayserispor maçında bir anlık hırsın kurbanı oldum. Takımımı sahada 10 kişi bıraktım. Çok üzgünüm. Camiadan, taraftarlardan ve takım arkadaşlarımdan özür dilerim. Bu bir daha olmayacak.

-Kaç yaşındasın, nerede doğdun, futbola nasıl ve nerede başladın?

16 Ocak 1982'de İstanbul'da doğdum. Dayım Ali Rıza Boncukgöz, Paşabahçe amatör takımının antrenörlüğünü yapıyordu. 8 yaşında ben de bu takımın minikler kategorisinde futbolla tanıştım. Yıldızlar düzeyine geldiğimde dayım beni A takım ile antrenmanlara çıkarmaya başladı. Aile yakınlarımın hiçbiri amatörlükten yukarı tırmanamazken, ben ilk profesyonelliğe geçen isim oldum. Turhan Sofuoğlu'nun çalıştırdığı Batman Petrol'e transferim, İstanbul'dan ilk ayrılışım oldu. Bir yıllık bir Batman Petrol döneminden sonra Arif Peçenek döneminde Şekerspor deneyimimden sonra Aykut Kocaman'ın isteği üzerine Malatyaspor'a 'evet' dedim. Burada bir buçuk yıl kaldım. Mesut Bakkal Hocamın göreve geldiği Gençlerbirliği'nin teklifini hiç ikiletmeden kendimi yeniden Ankara'da buldum.

-Gelmeden önce Gençlerbirliği hakkında neler biliyordun? Geldikten sonra farklı olarak neler gördün? Seni şaşırtan şeyler oldu mu?

Mehmet Çakır, Şekerspor'dayken arkadaşımdı. O hep anlatıyordu Gençlerbirliği'ni. 'Tesisleri süper, arkadaşlıklar süper, ortam süper. Yani burada her şey süper' diyordu. Gelmemde onun çok büyük etkisi oldu. Bir de Fikret Hoca da vardı o zaman, ben Malatya'da da onla çalışmıştım. Ayrıca en çok oynamak istediğim takımlardan biri Gençlerbirliği'ydi. 2001-2002'de Şekerspor'da oynadığım zamanlarda bile 'Gençlerbirliği çok iyi takım, inşallah orada oynayabilirim bir gün' diyordum. Çok şükür bugün oynuyoruz. Benim açımdan buraya gelmek çok iyi oldu.

-Mevkin neresi? Oyun tarzın nasıl?

Benim asıl yerim, hem amatörde, hem de Şekerspor'da hep oynadığım sol açıktı. Malatyaspor'a geldiğim ilk hafta normalde ben oynamayacaktım, yedektim. Sonuçta 2. Lig'den yeni gelmiştim, direkt 1. Lig'de oynayamazdım. Bir yabancı oyuncumuz vardı, onun bonservisi yetişmedi, yetişmeyince kısmet bana oldu. Aykut Hoca da sol beke koydu beni. İyi de maç çıkarttım. Beşiktaş ile oynamıştık. 90+3'de yemiştik ve maç 1-1 bitmişti. O günden sonra sol bekte kaldım. Gençlerbirliği'nde de sol bekte oynuyorum. Artık bek olsam da sürekli kanatlardan ataklara destek vermeye çalışıyorum. Şu an yerimden gayet memnunum. Bir sorun yok.

-Peki sahada nasıl bir yapın var?

Sahada genelde agresif bir yapım var. Çünkü sahada kaybetmeyi göze alamam, hep kazanmayı arzulayan, isteyen bir yapım var, bu özelliğim de sahaya yansıyor.

-Futbolcular arasındaki ilişkiler nasıl? Nasıl bir hava var burada?

Müthiş. Tek kelimeyle mükemmel. Her şey dört dörtlük. Ne futbolcular birbirleri hakkında kötü bir şey söylüyor, ne de herhangi bir sorun oluyor. Tam bir kolej havası? Zaten bunu da sahada görüyoruz ve başarı geliyor.

-Sonuçta oyuncular değişse de sahada hep bir kenetlenme oluyor...

Evet. 'O gitmiş, bu gitmiş' ya da 'Bu hafta o yok, bu yok' takımı hiç etkilemiyor. Sahada tam bir kenetlenme oluyor.

-Evet diğer futbolcu arkadaşlar da röportajlarımızda aynı şeyleri söylediler. Takımımızdaki futbolcular arasındaki dostluk ve arkadaşlık gerçekten övünülecek bir seviyeye geldi.

Evet, kesinlikle. Bu hem yeni gelen arkadaşların ortama hemen uyum sağlamasına imkan tanıyor hem de takımın albenisi artıyor.

-Mesut Hoca hakkında neler düşünüyorsun?

Mesut Hoca hırslı, kazanmayı seven bir hoca ve hırsı bize de yansıyor. Sahaya çıktığımızda o hırsla mücadele ediyoruz. Çok başarılı bir hoca. Hem iyi bir insan, hem futbolcularla diyalogları çok iyi. Yani Mesut Hoca bizim için 'baba gibi' diyebilirim.

-İnşallah sezon sonunda da sözleşmesini uzatıp Gençlerbirliği'nde devam eder.

İnşallah. İnşallah. Çok istiyoruz.

-gencler.org'da Teknik Direktör Karnesi diye bir bölümümüz var ve o bölümde 1981'den günümüze kadar Gençlerbirliği'ni çalıştıran Teknik Direktörlerin başarı yüzdeleri, takımın başında oldukları maç sayısı gibi bilgiler yer alıyor. Mesut Hoca şu anda Gençlerbirliği başında 59 resmi maça çıkmış durumda ve 81'den günümüze Gençlerbirliği'ni en uzun süre çalıştıran 3. teknik adam durumunda. Umarım uzun yıllar bu takımda kalır.

Bizim için çok büyük bir şans Mesut Hoca. Sürekli bir hoca varsa, hem istikrar hem de hocanın bir otoritesi olur.

-Örnek aldığın futbolcular var mı ve kimler, neden?

Sergen, diyebilirim; ama benim mevkimde deÄŸil.

-Maçlara nasıl motive oluyorsun?

Maçtan önce istesem de motive olamıyorum ama sahaya çıkıp da, seyircileri, ortamı görünce motive olmaya başlıyorum.

-Uğurların var mı?

Uğur değil de antrenmanlara, ısınmaya ya da sahaya çıktığımda hep sağ ayağımla çıkarım.

-Hobilerin neler?

Sinema, gezmek, eğlenmek dışında en büyük hobim playstation'da oyun oynamak. Recep Abi, Tuna ve ben sürekli oynuyoruz.

-Peki en iyi hanginiz? Gerçi kime sorsak 'ben' diyecek. (Gülüşmeler)

Yoo. Değişiyor. Bazen bir bakıyorsun Recep Abi bizi yeniyor. Ama genelde Recep Abi yeniliyor ya. Bunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. (Gülüşmeler)

-Gençlerbirliği taraftarlarını nasıl buluyorsun?

Taraftardan çok memnunum. Çünkü kötü günümüzde bile bizi destekliyorlar. Bu çok güzel bir şey. Taraftarımızı çok seviyorum. Kötü gittiğimiz günlerde bile taraftardan kötü bir şey duymadık. Bu çok büyük bir olay. Ayrıca çok seyircin olup da seviye düşeceğine az ama öz olup şu anki gibi seviyeli bir taraftara sahip olmak, en güzeli.

-Taraftarların maç sırasında sürekli marşlar söylemesi mi yoksa sürekli maçı takip edip ıslıklarla ya da sizin pozisyonunuzda sizi gaza getirecek tezahüratlar yapması mı daha etkili oluyor?

Açıkçası rakip taraftarın sürekli tezahüratlar yapması hatta rakip tribünlerden negatif şeyler duymak beni iki kat daha motive ediyor maça.

-Belki de bizim iç sahada başarılı olmamızı da bununla açıklayabiliriz.

Hiç küfür etmediğimiz için rakip motive olamıyor. (Gülüşmeler)

-Sadece bizim için değil çoğu Anadolu takımının taraftar sorunu var. Sence Anadolu takımları taraftarlarının artması için neler yapmalı?

Bence takımların gösterdiği başarılarla orantılı olarak taraftarlar artabilir. Her yıl bir hedef koyup; o hedef için mücadele etmek bile çok olumlu etki yapar, diye düşünüyorum. Örneğin biz iki yıldır UEFA Kupası hedefini koyarak lige başlıyoruz. Geçen yıl kıl payı kaçırdık ama bu yıl inşallah hedefimize ulaşacağız.

-Hedeflerin neler? Avrupa mı yoksa İstanbul mu?

Önce burada başarılı olmak istiyorum. Burada kalıcı olup başarı üstüne başarı katmak istiyorum. Avrupa kupalarında mücadele etmek bile hedeflerim arasında. Ama ileride her futbolcu gibi ben de İstanbul'da oynamak istiyorum. Çünkü buradan Avrupa'ya gitmek şu günkü koşullarda çok zor görünüyor.

-En büyük hayalin nedir?

Milli Takım'da oynamak elbette. Milli Takım'da bir Dünya Kupası maçına çıkmak mesela.

-Son olarak, sezon başında koyduğumuz UEFA hedefi konusunda neler düşünüyorsun?

Şu anda futbolcu arkadaşlar olsun, teknik ekip olsun; hep birlikte bu hedefe kilitlendik. Bu sene ne yapıp edip UEFA'ya gitmek istiyoruz. Şunu da belirtmek gerekir ki, şu anda puan cetveline baktığımızda iyi bir seri yakalarsak neden Şampiyonlar Ligi olmasın?

Röportaj : Mustafa Serkan Güngördü ve Mehmet Ali Çetinkaya

Teşekkürler : Ferhat Kiraz

Kaynak : www.gencler.org

 DiÄŸer Röportajlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 31 43 69
2 Göztepe 31 35 63
3 Çorum FK 31 21 55
4 Sakaryaspor 31 14 54
5 Bodrumspor 31 18 52
6 Kocaelispor 31 10 52
7 Bandırmaspor 31 19 47
8 Gençlerbirliği 31 7 47
9 Boluspor 31 -4 47
10 BB Erzurumspor 31 1 41
11 Ãœmraniyespor 31 -8 37
12 Manisa FK 31 1 36
13 Keçiörengücü 31 -10 36
14 Şanlıurfaspor 31 -6 34
15 Tuzlaspor 31 -14 33
16 Adanaspor 31 -20 32
17 Altay 31 -57 15
18 Giresunspor 31 -52 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.