->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

14.03.2007-Engin Baytar

Engin Baytar: "Sezon sonunda UEFA veya Şampiyonlar Ligi biletini alacağız"

Turkcell Süper Lig'de, UEFA veya Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için mücadelesini sürdüren Gençlerbirliği'nde, orta sahanın başarılı futbolcusu Engin Baytar, Gençlerbirliği'ne gelince futbolcu olduğunun farkına vardığını söyledi. Baytar, "Dünyada Zinedin Zidane, Türkiye'de de Sergen Yalçın'ı kendime örnek alıyorum" dedi.

Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra en beğendiği takımın Kayserispor olduğunu vurgulayan genç oyuncu, "Ligde beğendiğim ve iyi futbol oynayan takım Kayserispor. Futbolu, futbol gibi oynayan bir takım" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyonluğa ulaşacağına inandığını ifade eden Engin, "Fenerbahçe şampiyon olur diye düşünüyorum" dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, gördüğü en iyi başkan olduğunu belirten Engin Baytar, "Futbolla ticareti bir yapabilen bir insan" değerlendirmesini yaptı.

Mesut Bakkal'ın hem kişilik, hem karakter, hem de teknik direktör olarak mükemmel biri olduğunu vurgulayan Engin, "Kariyerinde daha iyi yerlere gelmesini ve daha başarılı olmasını diliyorum. Sezon sonunda UEFA veya Şampiyonlar Ligi biletini alacağız" dedi.

Genç ve başarılı oyuncu Engin Baytar, AA'nın sorularını şöyle cevapladı:

-Gençlerbirliği'ne gelirken beklentin nelerdi?

Gençlerbirliği'nde başarılı olup olmayacağıma emin değildim. İlk başlarda zorlandım. İdmanlara çıkıp lig havasına girdikten sonra benim için daha kolay olmaya başladı. Şu an hiç düşünmediğim şeylerle karşı karşıyayım. Başardım, ancak daha da başaracağım çok şeyler var. Çok tecrübeler edindim. Ligde oynamaya başladım. Lig topçusu oldum. Gençlerbirliği'nde futbolcu olduğumu görebildim.

-Hedeflerin nedir?

Hedefim her zaman iyi olmak. Çalışma daha da ileri gitmek. Sonuçta her genç futbolcunun istediği gibi büyük takımlarda forma giymek. Geçen sene UEFA Kupası hedefini teptik. Bu sene de iyi bir takımımız var. Bu seneki hedefimiz UEFA veya Şampiyonlar Ligi.

-Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan teklif gelirse, tercihin hangi kulüpten yana olur?

Gönül hepsinde oynamak ister. Sonuçta hepsi büyük bir takım. Hangisi nasip kısmet olursa orada oynamak isterim. Fenerbahçe'nin büyüklüğü de belli. Herkes Fenerbahçe diyor. Eğer öyle bir şey olursa gönül Fenerbahçe'den yana olur tabii ki.

-Mesut Bakkal nasıl bir teknik direktör? Sana bağırdığı zaman üzülüyor musun?

1,5 senedir Mesut hocayla çalışıyoruz. Ben çok memnunum. Kişisel olarak, karakter olarak, hem de hoca olarak sahada kendini vermesi futbolcularla ilgilenmesi çok güzel. Bence çok iyi bir teknik direktör. İnşallah O da teknik direktörlük kariyerinde daha iyi yerlere gelir ve çok başarılı olur. Hiçbir teknik direktör oyuncusunun morali bozayım diye azarlamaz. Beklentisi olduğu için teknik direktör oyuncusuna bağırır. Hoca bağırmadığı zaman insanın düşünmesi lazım. Bağırmıyor benimle ilgilenmiyor, demek ki benden beklentisi yok. Ne kadar oyuncuya bağırırsa ondan o kadar beklentisi vardır.

-Dünyada ve Türkiye'de örnek aldığın oyuncu veya oyuncular var mı?

Kendi futbol stilim Ona benzemese bile Zidane örnek alıyorum. benim için dört dörtlük. Hem kişisel olarak, hem de medyada fazla çıkmayan ve futbolu sihirbaz gibi oynayan birisi benim için. Örnek aldığım tek futbolcu. Türkiye'de ise Sergen Yalçın. Oyun stili, top kullanışı çok entresan. Çok büyük bir yetenek. Sergen'in futbolunu örnek alıyorum. Kişisel olarak tanımadığım için bir şey diyemeyeceğim.

-Sözleşmenin uzatılması yönünde senin veya kulübün bir isteği oldu mu?

Uzatma yönünde konuşmalar oluyor. Her iki tarafta uzatmak istiyor. Görüşüp anlaşmak lazım. Bir sene daha mukavelem var. Şartlar uyarsa uzatmak isterim tabii. Ben de Gençlerbirliği'nde kalmayı isterim.

-Turkcell Süper Lig'de beğendiğin takım var mı?

Ligde beğendiğim ve iyi futbol oynayan takım Kayserispor. Çok iyi bir kadroya sahipler. Kazanma hırsı, oynadıkları futbol çok iyi. Futbolu futbol gibi oynayan bir takım. Dört büyüklerden sonra Kayserispor'u çok beğeniyorum.

-Bu sezon şampiyonlukta kimi daha şanslı görüyorsun?

Geçen sene biliyorsunuz Fenerbahçe olur diyordu. Son hafta da şampiyonluğu Galatasaray'a teslim ettiler. Bu sene Fenerbahçe'nin 100. yılı olduğu için bir de şu anki averajları nedeniyle avantajlı olan takım Fenerbahçe. Fenerbahçe şampiyon olur diye düşünüyorum.

-İlhan Cavcav'ı nasıl değerlendirirsin? Onu bir baba olarak görüyor musun?

Tabii ki bir baba olarak görüyoruz. Bir de şöyle bir şey var. Kendisi gördüğüm en iyi başkan. Futbolu ve ticareti bir kullanabilen insan. Onun tarzında başka başkan yok bence Türkiye'de. Ben görmedim. Futbolcuyu ne bileyim, diyelim iki çuval una alıyor, gidiyor milyon dolara satabiliyor. Futbolla ticareti bir yapabilen bir insan.

-Takım olarak UEFA veya Şampiyonlar Ligi hedefini başarabilecek misiniz?

Geçen sezon bir puanla verdik UEFA'yı. Şu anda çok iyi bir kadroya sahibiz. Genç bir takımımız var. Sağolsun ağabeylerimiz de çok yardımcı oluyor. Takım çok istekli. Biz çok istiyoruz. Bu konu gelince biraz heyecanlandım. Tabii ki biz de genç oyuncular olarak UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek isteriz. Kendimizi Avrupa'da da kanıtlamak isteriz. Oynayacağımız 10 maç bizim için final maçları. Biz her maça final gözüyle çıkacağız. İnşallah sezon sonunda UEFA veya Şampiyonlar Ligi biletini alacağız.

-UEFA veya Şampiyonlar Ligi hedef olunca başkandan size özel prim sözü verildi mi?

Prim gibi bir isteğimiz olmadı ama Şampiyonlar Ligi'ne gitme durumumuz olursa başkanımız da yöneticilerimiz de bir güzellik yapacaklardır sanırım. Bizim için önemli olan para değil. Önemli olan şampiyonlar ligi veya UEFA Kupası'na gitmek.

Röportaj : AA

Kaynak : www.superspor.com

 DiÄŸer Röportajlar

Tarihte Gençler

18 Nisan
2016: Trabzonspor 3-1
2015: Karabükspor (D) 1-2
1982: Konyaspor (D) 0-2
1964: Fenerbahçe 0-0
1959: Adalet (D) 3-2
* Skorlarda Gençlerbirliği evsahibi olarak gösterilmiştir.
Arama Yap
  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 30 43 68
2 Göztepe 30 32 60
3 Çorum FK 30 19 52
4 Kocaelispor 30 11 52
5 Sakaryaspor 30 13 51
6 Bodrumspor 30 17 49
7 Bandırmaspor 30 19 46
8 Boluspor 30 -4 46
9 Gençlerbirliği 30 5 44
10 BB Erzurumspor 30 3 41
11 Keçiörengücü 30 -9 36
12 Şanlıurfaspor 30 -5 34
13 Ãœmraniyespor 30 -9 34
14 Manisa FK 30 -1 33
15 Tuzlaspor 30 -14 32
16 Adanaspor 30 -18 32
17 Altay 30 -55 15
18 Giresunspor 30 -49 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.