->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

10.11.2007-Bülent Korkmaz

Korkmaz'ın tek hedefi: Zafer

Galatasaray'la sayısız başarılara imza atıp Türk futbol tarihine geçti. Bursaspor'da beklenmedik bir şekilde görevden alınana kadar dikkatleri topladı. Kısa süre önce Gençlerbirliği'nin patronu oldu ve şimdi de efsaneleştiği Galatasaray karşısında! Korkmaz zorlu maç öncesi AjansSpor.com'a konuştu.

Bursaspor'dan beklenmedik bir şekilde ayrılan. İstifa etmeyerek görevine son verilen Bülent Korkmaz yeni takımı Gençlerbirliği'nde olabildiğince yüksekleri hedefliyor. Galatasaray ile yapacakları ve iki takım için de büyük önem taşıyan maç öncesi AjansSpor.com'a konuşan Korkmaz, mütevazı açıklamalarda bulunurken, her zaman, her maçta tek hedef gösteriyor; Zafer.

Transfer konusunda topu futbolcularına atan Korkmaz, "transferin şeklini performanslarıyla belirleyecekler" diyor. Galatasaray'ın efsane kaptanı Bursaspor'dayken Aslan'a karşı sergilediği performansı yeni takımında da görmek istiyor ve ilk iş olarak da takımdaki heyecanı yeniden canlandırmak için çalıştıklarının altını çiziyor.

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray ile İstanbul'da karşılaşacak olan Korkmaz, kazanmaya gidiyoruz, en azından kesinlikle mağlup olmamamız gerekir derken, Galatasaray gibi rakipleri karşısında kimsenin ekstra bir motivasyona ihtiyacı olmadığını da belirterek futbolcularına mesaj yolluyor.

Turkcell Süper Lig'in genç ve başarılı çalıştırıcılarından biri olan Korkmaz, Bursaspor'dan gönderilişi konusunda ise buruk. Konuyla ilgili fazla konuşmak istemiyor ve detaylara da girmemeye çalışıyor ancak Korkmaz'ın canını sıkan en önemli konu, "Karşılıklı güven" ortamı sağlandıktan sonra görevden alınmış olması. Korkmaz'a göre bu tip uygulamalar da Türk futbolunun içinde bulunduğu negatif ortamda pay sahibi.

UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'da kaptan olan Bülent Korkmaz, Galatasaray'da yaşanan gelişmeşer hakkında ise konuşmak istemiyor. Her zaman bulunduğum takım hakkında konuşmayı doğru buluyorum diyor ama efsaneleştiği takıma da başarılar diliyor.

İşte Turkcell Süper Lig'in genç ve başarılı çalıştırıcılarından Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın İstanbul'a yoldayken takım otobüsünde AjansSpor.com'a verdiği röportaj;

Sayın Korkmaz öncelikle iyi yolculuklar, umarım İstanbul'a sorunsuz geliyorsunuz.

Hava yağmurlu. Yaklaşık bir saat bir yolumuz kaldı. İstanbul'da da yağmur var. Genel olarak sorunsuz bir yolculuk.

Sayın Korkmaz Gençlerbirliği sizin için yeni bir takım. Rakip de efsaneleştiğiniz Galatasaray, bu maç öncesi neler düşünüyorsunuz, planlarınız neler?

Sezona genel olarak bakarsak, hedefimiz ilk yarının sonuna kadar alabileceğimiz maksimum puanları toplamak. Galatasaray'da bir başlangıç olacak. Hedefimiz kaybetmemek. Kesin kaybetmememiz gerekir. En kötü, beraberlik diyeceğim ama kaybetmememiz gerekir. Her maç için aynısı geçerli ama bu zor maçta da hedefimiz kazanmak.

Galatasaray hafta içerisinde moral bozukluğu yaşadı. Ekipte bu ekstra bir motivasyon oluşturdu mu?

Galatasaray'ın şu anki durumuyla pek ilgilenmiyoruz. Bu maçlarda da kesinlikle ekstra bir motivasyona gerek olmaz. Herkes Galatasaray ile oynayacağını biliyor. Duruma bakılması lazım, Gençlerbirliği'nin durumu önemli ve futbolcular da durumu farkında. Herkes kazanmak için sahada olacak.

Takımınızda çok uzun bir vakit geçiremediniz. İmza atmanız bile yeni. İlk izlenimleriniz neler?

İlk geldiğimizden bu yana fark var. Takımda o duygu, o heyecan kalmamıştı. Karşımızda demorolize olmuş bir takım bulduk. Bu heyecanı yeniden ortaya çıkartmaya çalışacağız. Yeniden takım olma olgusunu, takım ruhunu yaratmamız lazım. Bunun için çaba sarfediyoruz. Psikolojik anlamda takımı yeniden yaratmamız lazım. İnşallah bunu da ortaya çıkartarak başarılı olacağız.

Sayın Korkmaz, kısa bir süre oldu ama Gençlerbirliği ile bir hedef çizdiniz mi? Bu takım ilk yarının ya da sezonun sonunda nereleri hedefliyor?

Şu anda bence bu sonraki planlar arasında. İlk hedef ilk yarıyı alabileceğimiz maksimum puanla tamamlamak ardından da devre arasında ikinci devre için planları yapmak. Öncelik kazanmak, kazanmadan hiçbir şey olmaz. Şimdi bir sıralama vermem benim için yanlış olur. Kazandıkça bu tip konuları da düşüneceğiz.

Sayın Korkmaz, sizin zamanınızda UEFA Kupası'nı kazanmış olan Galatasaray ligde lider ama medyaya göre çalkantılı bir süreçte ve belki de abartılıyor ama zor durumda. Sizce böyle mi ya da konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Ben her zaman söylüyorum, çalıştığım kulüple ilgili yorum yapmak istiyorum. Başka takımlar hakkında konuşmak benim için doğru olmaz. Herkes başarılı olsun isterim. Ama başka bir takım hakkında görüş vermeme gerek yok.

Sayın Korkmaz Bursaspor zamanında Galatasaray karşısında çok iyi performanslar sergilediniz. Bu durumu Gençlerbirliği'nde de devam edecek mi?

Bursa'da takımın hemen hemen bütün transferlerinde biz rol aldık. Taktik anlamda, takım ruhu anlamında, transferler anlamında herşeyi biz oturttuk. Herşeyiyle biz ilgilendik. Burada ise oluşmuş bir takıma geldik. Değişik bir taktik anlayış, değişik bir sistem. Transfer zamanı geçmişti, gerçi oyuncuları ne kadar iyi tanısanız da, tanımadıklarını da var. İlk sistem size ait değil. Bunlar da zaman alacak.

Henüz sizin için çok yeni ama devre arası takviye için transfer planları yaptınız mı?

Öncelikle maçlarımızı oynayarak görmek ve kazanmak lazım. Bunu kazandıkça düşünebiliriz. Şu anda bu transferler için düşünecek zamanımız yok. Ben herkese söyledim, transferleri oyuncuların sergileyecekleri performans belirleyecek.

Sayın Korkmaz, kısaca Gençlerbirliği'nin dışına çıkmak istiyorum. Bursaspor'dan istifa etmeden kısa bir süre öncesine kadar yeni başkan adayı ile mutabık gibi gözüküyordunuz ve hatta bu yönde açıklamalar da vardı. Ancak kısa süre sonrasında da ayrıldınız. Bu konuyla ilgili sıkıntılarınız kaldı mı?

Ben istifa etmedim. Görevime son verildi. Ben başkan adayına da söylemiştim ?isterseniz geldiğinizde istifa edebilirim, bırakabilirim. Belki sizin kafanızda başka birisi vardır? diye. Ama bana, bana güvendiklerini benimle devam edeceklerini söylkediler. Divan Kurulu da bana güvendiğini açıkladı. Ama maalesef sonra böyle bir ortamla, böyle bir olayla karşılaştık. Ben kongre öncesinde başka takımlarla görüştüm ama bana o zaman bilgi verilseydi ben de yolumu öyle çizerdim. Bu durum da şık olmadı.

Sayın Korkmaz anladığım kadarıyla bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz.

Ben bu kelimeyi kullanmak istemiyorum. Şık olmadı diyorum. Çünkü ben kendim böyle bir teklifte bulunmamış olsaydım, hiç birşey söylemezdim. Ama ben teklif ediyorum ve kalıyorum ve bana güven veriliyor sonra bir maçın ardından da beni yolluyorlarsa bu şık değil. Zaten Türk futbolunun bu durumlara düşmesinin de sebebi bu hareketlerdir.

Sayın Korkmaz yolculuğunuz sırasında vakit ayırdığınız için çok teşekkürler. Size yeni takımınızda uzun ve mutlu bir yolculuk diliyor, başarılar dliyorum.

Ben de size teşekkür ederim, iyi çalımalar.

Röportaj : Can Birsay

Kaynak : www.ajansspor.com

 DiÄŸer Röportajlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 30 43 68
2 Göztepe 30 32 60
3 Çorum FK 30 19 52
4 Kocaelispor 30 11 52
5 Sakaryaspor 30 13 51
6 Bodrumspor 30 17 49
7 Bandırmaspor 30 19 46
8 Boluspor 30 -4 46
9 Gençlerbirliği 30 5 44
10 BB Erzurumspor 30 3 41
11 Keçiörengücü 30 -9 36
12 Şanlıurfaspor 30 -5 34
13 Ãœmraniyespor 30 -9 34
14 Manisa FK 30 -1 33
15 Tuzlaspor 30 -14 32
16 Adanaspor 30 -18 32
17 Altay 30 -55 15
18 Giresunspor 30 -49 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.