->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

20.11.2007-Atilla Aytek

Atilla Aytek: "Cavcav ile ÅŸahsi meselemiz yok"

Atilla Aytek... Gençlerbirliği'nde duayen Başkan İlhan Cavcav ile 17 yıllık omuzdaşlıktan sonra bayrak açık karşısına geçen eski yöneticilerden bir tanesi... Kendisi gibi Gençlerbirliği'nin zireye çıkması için mücadele eden ancak daha sonra Cavcav ile yollarını ayıran yöneticilerle yola çıktı. Zeki Ünaldı, Yaşar Durak, Mehmet Poyraz, Cemal Baymaz, Hulusi Demir gibi Gençlerbirliği'ne hizmet etmiş isimlerle seçime giren Aytek, Gençlerbirliği'nin kötü gidişine İlhan Cavcav kadar üzülüyor. Atilla Aytek ile Gençlerbirliği'ni, kötü gidişi, İlhan Cavcav ile barışma şartlarını ve neler yapılması gerektiğini konuştuk.
Sayın Atilla Aytek, İlhan Cavcav ile 17 yıllık berberlikten sonra sizin gibi duayen başkan ile birlikte mücadele etmiş isimlerle birlikte rakip oldunuz. Neden rakip oldunuz?

Bizim hareketimizi İlhan Cavcav'a karşı değerlendirmemek lazım. Gençlerbirliği'nin geleceğini düzenleme hareketi olarak görmek gerek. Zor şartlarda Gençlerbirliği'ni sıfır noktasından bugünkü noktaya getirirken 17 sene omuz omuza ve birbirimize sırt vererek çalıştık. Ama kurumlar ve kurumsallaşan yerler zaman zaman kendini yeniden düzenleme ihtiyacı duymazsa yaşamını devam ettiremez. Gençlerbirliği ekonomisini düzenlemiş, tesisleri bitmiş altyapısı uzun vadede yeni yeni meyveler vermeye başlamıştı. Kurumsallaşma, profesyonelleşme ve ekip çalışması düzenine sokulmuşken sayın İlhan Cavcav eskiye dönüşüm hayreti içinde olduğunu gördüm. Bunun da kulübün sonunu getireceğini bildiğim ve eskiye dönüşüme karşı çıkma gayretlerim destek bulamayınca, ayrılarak bir grup oluşturduk. Yalnız bu gurup saldırgan değil yapıcı oldu. Kendimize "Alternatif Yönetim" adını taktık. Muhalefet yapma yerine yanlış yapılmaması için destek verdik. Ancak, bu süre içinde Gençlerbirliği başarılı olamadı. Gençlerbirliği bulunduğu noktaya geldi. Gençlerbirliği'nin geleneksel yapısı diğer kulüplerin hiçbirine uymaz. Kendine özgü yapısı vardır. Önemli olan da yönetimde istikrar, çalışmada disiplin ve futbolu bilen yöneticilerdir. Futbolu bile yöneticilerin ayrılması ile bu istikrar bozulması ile Gençlerbirliği zor günler yaşayan bir ekip olmuştur. Tesisleşmenin, futbol okulu ve altyapı kurmanın en güzel örneğini ülkemize kazandırarak diğer kulüpleri de aynı seviyeye çekmeye çalışan Gençlerbirliği'nde tecrübeli yönetici unsurunu ortadan kalkarsa Gençlerbirliği hayatiyetini süratle kaybeder.

Seçim sonrası kongrenin iptali için davalar açtınız. Davaların nedeni ve seyri nedir?

Evet kongre sonrası davalar açtık. Kongre öncesi bin 200 üye kaydı yapıldı. Gençlerbirliği'ni ve misyonunu tanımayan insanlar Gençlerbirliği'ne taşınarak misyon anlayışını ortadan kaldırılmaya çalışıldı. Biz bu üyeleri iptal ettirip Gençlerbirliği'nin yapısının korunmasını amaçladık. Şu anda bu üyeleri yapanların büyük bir bölümü de pişman..

Mahkemelerin seyrine gelince... Mahkemeleri ikisini de kaybetmiştik. Ancak Yargıtay aşamasında bir mahkeme bizim haklı olduğumuzu ortaya koydu. Diğeri için ise 10 Ocak'ta karar verilecek. Bu davanın da lehimize sonuçlanacağını bekliyoruz.

17 yıl İlhan Cavcav ile çalıştınız. Sizce takımın son iki yıldaki başarısızlığını nasıl yorumluyorsunuz?

Söylediğim gibi ekip çalışmasına inananların önünü açmak gerek. Futbolda başarı için taraftar, yönetim, takım ve ona hizmet eden profesyonel kadro ile medya desteği lazım. Bunların biri olmazsa başarıdan söz etmek hayal olur. Bu ne çok para harcamakla olur, ne de pahalı isimlerle takım yapmakla olur. Takımın ruhu yukarıdaki hususları dikkat edilirse ortaya çıkar. Gençlerbirliği'nde bu olduğu için takım bu seviyededir. Sezon başında çalışan ekibin büyük bir bölümü kulüpten ayrılmış ve yahut da görevden uzaklaştırılmışlardır.

Bunlar tecrübeli, kulübün yapısını iyi bilen takıma hizmetinde hiçbir zaman yanlış işi olmayan insanlardı. Hepsi de kulüp içi ve mesleki tecrübelerine sahip 10 yılda yetişmiş insanlardı. Yeni gelen arkadaşların kulübe alışmaları ve faydalı olmaları süreç alacağı için takım bu hale gelmiştir. Takımdan daha çok kulübün işleyiş tarzının masaya yatırılması gerekir. Takım bu işleyişin vitrinidir.

Takımın başına Fuat Çapa ve Stumpf'dan sonra Bülent Korkmaz getirildi. Bülent Korkmaz Çapa ve Stumpf'a göre kulübü daha iyi tanıyan bir isim. Gençlerbirliği'nde birlikte çalıştınız. Sizce Bülent Hoca takımı kötü durumdan kurtarabilir mi?

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal göreve başladıktan sonra "Ben Don Kişot değilim. Tek başına bir şey yapamam" demişti. Bu söz çok doğru. Daha önce de söylediğim gibi yönetim, taraftar ve takım birlik olursa başarılı oluruz. Bu söz bütün spor takımları için başta da futbol takımları için geçerlidir. Bülent Hoca'nın yönetimde ve idarede radikal kararlar alınmazsa tek başına yapacağı hiçbir şey yoktur. Bülent Korkmaz'ı da kardeşim kadar severim. Onun da Gençlerbirliği'nde başarılı olmasını canı gönülden isterim. Herkesin Bülent Korkmaz'ı desteklemesi gerekmektedir.

Son günlerde barışma ile ilgili Gençlerbirliği camiasında büyük bir trafik yaşanıyor. Sizini İlhan Cavcav'la brışmanız söz konusu mu? Ya da barışma için şartlarınız var mı?

İlhan Cavcav ile kavgalı değiliz. Şahsi bir kavgamız da yok. Bütün bu yapılanlar Gençlerbirliği'nin düzgün ve adına, tarihine yakışır yerde olmasını sağlamak içindir. Cavcav'dan değişiklikler olmadan barışmak kelimesinin bir faydası olamaz. Alınacak radikal kararları kulüp yönetiminde de olsak, dışarıda da olsak Gençlerbirliği'ni düzenleyecek tarzdaysa destekleriz. Onun için barışma kelimesinin bu şartlarda faydası olmaz.

Bir de arkadaşlarınızla birlikte Gençlerbirliği'nden ihraç edilmeniz meselesi var. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu konuyu?

Kulübe hizmet için 17 yıllık sürede sabah 8, akşam 10 ve hiç hafta sonu izni olmadan çalıştığımı herkes bilir. Bununla beraber ihraç edilirken arkadaşlar da kendilerine verilen görevleri en iyi tarzda yapan insanlardır. Tesislerde ve takımda hepsinin imzası vardır.

Bizim ihraç edilmemiz bize zarar vermez Gençlerbirliği'ni ahte vefasız kılar. Tek kanadı olmayan martıya döndüler. Onun için bu ceza bize değil Gençlerbirliği ve o günkü heyecanla kendilerine verilmiştir. Bizde yarattığı acı bir gülümseme ve burukluktur. Bizde gülerek kafa sallama dışında bir duygu yaratmadı.

Teşekkür ederiz Sayın Atilla Aytek...

Röportaj : Yetkiner Mayda

Kaynak : Bugün Gazetesi

 DiÄŸer Röportajlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 31 43 69
2 Göztepe 31 35 63
3 Çorum FK 31 21 55
4 Sakaryaspor 31 14 54
5 Bodrumspor 31 18 52
6 Kocaelispor 31 10 52
7 Bandırmaspor 31 19 47
8 Gençlerbirliği 31 7 47
9 Boluspor 31 -4 47
10 BB Erzurumspor 31 1 41
11 Ãœmraniyespor 31 -8 37
12 Manisa FK 31 1 36
13 Keçiörengücü 31 -10 36
14 Şanlıurfaspor 31 -6 34
15 Tuzlaspor 31 -14 33
16 Adanaspor 31 -20 32
17 Altay 31 -57 15
18 Giresunspor 31 -52 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.