->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

28.10.2005-Bülent Korkmaz

Bülent Korkmaz: "Türkiye'de en çok koşan takım biziz. Zamanla oturacak, daha iyi oturacağız"

Bir baktık ki "Büyük kaptan" Bülent, Gençlerbirliği'ne yardımcı antrenör olmuş. Ani ve sessiz olan bu gelişme hem Gençlerbirliği taraftarını canlandırdı hem de takımı. İlk haftalarda gol dahi atamazken son günlerde ateşlenen Gençlerbirliği'ndeki muhteşem ortamı anlatan Bülent Galatasaray'daki son günlerine de değindi. "Beni ben yapan Galatasaray'dır. Herşeyimi onlara borçluyum. Kin beslemem mümkün değil" diyen Bülent, Ankara'da kaldığı Ramada Otel'de Superspor editörü Ahmet Sivaslı'ya samimi açıklamalarda bulundu.

-Gençlerbirliği'ne gelişin çok ani oldu...

Mesut Hoca ile devamlı konuşuyorduk ama teknik direktörlük olayını değil tabii ki... Akdeniz oyunlarındayken ben devamlı arıyordum Mesut Bakkal'ı. Milli takımdayken de sık sık görüşüyorduk. Ben de tam İstanbul'a dönmeye hazırlanıyordum ki Mesut Hoca böyle bir teklifi iletti. Gençlerbirliği'nde herkesin benim hakkımda olumlu düşünmesi, Mesut Hoca'yı yakından tanımam ve daha önce Galatasaray'dan başka Türkiye'de hiçbir takımda oynamam diye söz vermem bu kararda çok etkili oldu. Yurt dışından da teklif vardı ama böyle bir şeyin söz konusu olması için beni cezbetmesi gerekiyor her yönüyle.

-Hangi takımdan teklif geldi?

İsmini vermeye gerek yok ama teklif Asya'dan geldi. Hatta bir-iki takımdan. Benimle çok ilgilendiler ama şartları uymadı. O yüzden böyle bir karar verdim; Galatasaray'da başladım Galatasaray'da bitirdim. Ankara'dan ve Gençlerbirliği'nden inanılmaz memnunum. Beklediğimden daha farklı bir ortamla karşılaştım.

-Siz geldikten sonra takımda bir değişiklik gözlendi oyun sistemi açısından...

Mesut Hoca ile oyun sisteminde bir değişiklik yapmamız gerektiğini karar verdik. Hücum yönünde çalışmamız gerektiğini düşündük. Tandem oynuyordu, çok adamlı markaj oynuyordu. Ziya Hoca zamanında böyleydi. Biz de böyle bir sistem olamayacağını düşündük. Hücuma yönelik oynamaya karar verdik ve yavaş yavaş semerelerini almaya başladık. Artık takım daha iyi oynuyor, daha çok pozisyon buluyoruz.

-Gençlerbirliği önceki yıllarda hücumuyla ön plana çıkardı. Hücum hattı eskiye oranla bu sene nasıl?

Şu an bir değişim oldu. 7-8 tane banko oyuncumuz ki bunlar Türkiye'de isim yapmış, Türkiye'yi tanıyan futbolculardı onlar yok şimdi. İsaac , Mehmet Çakır, Sertan, Ali Cansun var. Geldiğmiz zaman bu oyncular vardı. Transfer de yapamayacağımıza göre elimizdeki isimlerle devam etmek zorundayız.

-İstanbul'dan Ankara'ya geldiniz... Buradan İstanbul nasıl görünüyor?

Çok farklı tabii ki. Ben uzun yıllar şampiyonluğa oynayan hep kazanan takımda oynadım. Anadolu takımlarında benim izlenimim 2 maç kazanamsan bile problem değil diye bir düşünce var. Ben bunu yıkmaya geldım buraya. Önce her zaman kazanmayı öğrenmeliyiz. Çünkü bir hedef olmalı. Tabii ister istemez bazı alışkanlıklar var. Avrupa'da alt yapıda öğretiyorlar. Üst yapıya alıyorlar. Türkiye'de ise alt yapıda hiçbir şey öğrenemiyorlar. Bunu üst yapıda telafi etmeye çalışıyorlar. Bu bence Türk futbolunun en büyük sorunu. Ben futboldan yeni kopmuş biri olarak onlar için bir değerim.

-Hakemler açısından düşünecek olursak...

Bu sene bence farklı. Şimdiye kadar büyük bir takımla oynamadık. Yeni yeni bir yapılanma var. Bence Özgüç Türkalp Türkiye'nin en iyi hakemi. Yaptığı sadece bir hata var. Biz maalesef çok abartıyoruz bazı şeyleri. O maç Konya'nın hakkıydı. 2-1 galipti o moral motivasyonu bozuldu ve Fenerbahçe galip geldi. O hareket resmen fauldü. Sonuçta tabii ki futbolcunun da kabahati vardı. Hakemler bu sene çok iyi daha da iyi olmak zorunda.

-Galatasaray'dan üzgün ayrıldınız kırgınlık var mı hala?

Böyle bir şey asla olamaz. Ben Galatasaray'a kırgın olamam. Böyle bir lüksüm yok. Galatasaray taraftarı her zaman benim içimde, her zaman kalbimde. Beni ben yapan Galatasaray'dır. Galatasaray olmasaydı Bülent Korkmaz olmazdı.

-Çok tecrübeli teknik adamlarla çalıştınız... Sizin gelişiminizde en büyük katkıyı yaptığına inandığınız bir isim var mı?

Tabii ki onların yaptığı antrenmanları, konuşmaları aktarıyorum ben de takıma. Taktikten ziyade kendiniz de üretken olmalısınız. Mesut hoca bu konuda çok tecrübeli. 10 senedir yardımcı antrenörlük yapıyor. Akdeniz Oyunlarında 2.oldu. Ama bu hiç basında yer almadı. Toplama bir takımdı ve 2.oldu. Basın bunu gözardı etti. Buna çok üzüldüm. Onun antraneman biligisi çok fazla. Futbolcularla diyaloğu çok iyi. O benim için bir şans.

-Teknik direktör kıyımı için ne diyeceksiniz...

O kulüplerin sorunu. İngiltere'ye bakın, İtalya'ya bakın... Plan program hiçbir şey yok. Kısa dönem düşünürseniz kaybedersiniz. Profesyonel insanlarla çalışacaksınız. Sabredeceksiniz. Ben bunu yaşadım. Ben 3 ay yedek kulübesinde oturdum. Sabrettim. UEFA Kupasında kazandığımız zaman. Tek başıma antrenman yaptım. Sabredersiniz başarıları kazanmaya başlarsınız.

Türklerin en sevmediği şey plan, program yapmaktır. Gaziantep, Gençlerbirliği direkten döndü. Plan olsa böyle olmazdı. Bizim tek dezavantajımız taraftarımız yok. Başrılı oldukça onlar da gelecek. Türkiye?de en çok koşan takım biziz. Zamanla oturacak, daha iyi oturacağız.

Kaynak : www.superspor.com

 DiÄŸer Röportajlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 31 43 69
2 Göztepe 31 35 63
3 Çorum FK 31 21 55
4 Sakaryaspor 31 14 54
5 Bodrumspor 31 18 52
6 Kocaelispor 31 10 52
7 Bandırmaspor 31 19 47
8 Gençlerbirliği 31 7 47
9 Boluspor 31 -4 47
10 BB Erzurumspor 31 1 41
11 Ãœmraniyespor 31 -8 37
12 Manisa FK 31 1 36
13 Keçiörengücü 31 -10 36
14 Şanlıurfaspor 31 -6 34
15 Tuzlaspor 31 -14 33
16 Adanaspor 31 -20 32
17 Altay 31 -57 15
18 Giresunspor 31 -52 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.