14.05.2009 - Genel
LİGİN son 3 haftasına geldik. Kimilerine göre kalitesiz, kimilerine göre ise son derece zevkli ve çekiÅŸmeli bir lig sezon yaşıyoruz. Hangi pencereden bakarsanız bakın, kalite olmasa da heyecan var, 2008-2009 Süper Ligi’nde.
Üstelik hem üstte hem de altta. Zirvede BeÅŸiktaÅŸ, Sivasspor ve Trabzonspor ÅŸampiyon adayları. Galatasaray’ın da matematik ÅŸansı var.
Altta ise durum, inanılmaz. 40 puanla 9. sırada bulunan Ankaraspor bile tedirgin. GençlerbirliÄŸi, EskiÅŸehirspor, İstanbul BüyükÅŸehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor ve Konyaspor’dan biri, Hacettepe ve Kocaelispor ile birlikte Bank Asya 1. lig’e düşecek.
Herkes tedirgin, herkes gergin.
Ankaragücü yöneticisi Fatih Mert’in dün yaptığı, "Herkes, üç hafta için sussun" çaÄŸrısı bu nedenle çok önemli. Toplum saÄŸlığı ve akıl gereÄŸi ÅŸimdi susmak, konuÅŸmaktan daha yararlı. Anlamsız tartışmalar, Domuz Gribi etkisi yaratabilir. Gerginlik, hem insanlar hem de kurumların saÄŸlığına dokunur.
Kısacası, ortak akıl "şimdi susma zamanı" diyor. Şimdi susanların konuşacağı günler ise yakındır.
Sadece sizin adınıza, üzüldüm...
GENÇLERBİRLİĞİ’nin BaÅŸkanı İlhan Cavcav, geçtiÄŸimiz hafta içinde Gezin Oyman’a verdiÄŸi röportajda "Hacettepe’yi medya düşürdü" demiÅŸ. DoÄŸrusu, çok önemli ve büyük laf etmiÅŸ!
Bu iÅŸin, nasıl gerçekleÅŸtiÄŸini de şöyle açıklamış: "EÄŸer Osman Özdemir’den sonra göreve getirdiÄŸimiz ErdoÄŸan Arıca’yı hemen kovsaydım, medya beni topa tutardı. Onların korkusundan bunu yapamayıp, Ergün Penbe hamlesinde geç kaldım ve Hacettepe düştü."
Öncelikle, çok tartışılan GençlerbirliÄŸi-Hacettepe maçı öncesi böylesine talihsiz bir açıklama, yeri ve zamanı olmayan gereksiz bir itiraf olmuÅŸ. "GençlerbirliÄŸi ile Hacettepe’nin ilgisi yok diyorsanız, Osman Özdemir’in gitmesiyle sizin ne ilginiz var?" diye sormazlar mı adama?
Onursal-sorunsal başkanlık da açıklamaz bu durumu.
İkincisi, medyanın ilgisi ve takipçiliğinden bu kadar rahatsız oluyorsanız, niçin baştan doğruyu yapıp, sonraki yanlışları önlemiyorsunuz?
Kendi hatalarını, medyaya yıkma alışkanlığının sadece İstanbul’daki kulüp yöneticilerinde olduÄŸunu düşünürdük, yanılmışız. Yanlış hocayı getir, yanlış oyuncuları transfer et, kulübü yanlış yönet, iÅŸler kötü gidince de sorumlu medya olsun. İlhan’ı, Giray’ı gönder, aslan gibi Osman Özdemir’i kov, herÅŸeyi berbat et, sonra da bu takımı, medya düşürmüş olsun.
Sayın Cavcav, gülüp geçecektim ama vazgeçtim...
İnsanca, gerekli ve önemli
ÖZGÜR Åžahiner kongredeydi, Ankara Hürriyet’te yazdı. Sonra 2 artı 1’de Nezir Önal da açıkladı. GençlerbirliÄŸi, 10 Mayıs’daki kongre öncesi, büyük operasyon yapmış. 4500 üyesinden 3500’ünü kapının önüne koymuÅŸ. Üye sayısını da bine düşürmüş.
Aslında "Şu üyeler olmasa, ne güzel idare edilirdi bu kulüpler" demek istiyorlar herhalde.
Büyük kısmını sorgusuz sualsiz yollamış, itiraz edenleri de genel kurul onayına bırakmışlar.
Atilla Aytek, Zeki Ünaldı, YaÅŸar Durak ve Muzaffer Özbayrak gibi yönetici olarak, GençlerbirliÄŸi’ne hizmet veren deÄŸerli insanları, salondaki 400 kiÅŸiye oylattırıp, üyelikten atmışlar.
Hem ayıp olmuş, hem de yazık.
Muhaliflere tahammül edemeyen demokrasi anlayışının, Beştepe versiyonu bu.
"Bana karşıysan, kapının önüne konulursun... Siz diÄŸerleri! Aklınızı başınıza alın ve asla böyle ÅŸeylere cür’et etmeyin" mesajını da içeriyor bu eylem.
Muhalif iken yandaÅŸ olan Ali Rıza Onat’ın dağıtılan kalemlerle organize biçimde nasıl çizilip, liste dışı kaldığı bir baÅŸka kongre gerçeÄŸi.
"Muhalif isen, sonucuna katlanırsın" anlayışı, çok yaygınlaşmaya başladı bu ülkede.
YandaÅŸ olmak, yaÅŸama iktidar penceresinden bakmak da, moda oldu.
Muhalif duruş, fikri olanların, iş yapanların, proje üretebilenlerin hareketidir.
İnsanca, gerekli ve önemlidir.
Kaynak : Hürriyet Ankara Gazetesi
| 26 Ocak | |
| 2018: Konyaspor 2-1 | |
| 2015: BeÅŸiktaÅŸ 0-2 | |
| 2013: Akhisar Belediyespor 1-0 | |
| 1986: Denizlispor (D) 0-2 | |
| 1985: Sarıyer (D) 1-1 | |
| * Skorlarda Gençlerbirliği evsahibi olarak gösterilmiştir. | |
| Arama Yap | |