Önceki Haber
Sonraki Haber
Dün gece Kanaltürk televizyonunda yayınlanan Futbol VIP?e telefon ile katılan kulüpler birliği başkanı İlhan cavcav tartışmalara açıklık getirdi.
Cavcav daha önce ligimizde 4 yabancı ile mücadele veriyorduk bu bir ara 5?e çıktı ben dahil olmak üzere 72 milyon nüfuslu bir ülke olarak 6 yabancı oyuncunun ülkemizde çok olduğu kanaatindeyiz hele, hele Avrupa topluluğuna girdiğimiz zaman bunlar zaten realize edilecek dedi.
Cavcav bu itibarla yabancı futbolcu oynatılsın isteminin takımlarımızın Avrupa kupalarında oynuyoruz diye bunu istemeleri futbolumuza yarar yerine zarar getireceği kanaatindeyim derken, bilakis bu altı yabancı oyuncu sınırlamasının aşağı ya çekilmesi gerektiğini savundu.
Kulupler birliği başkanı ilhan cavcav Avrupa da oynayan takımlara 1-2 istisna tanınabilir ama 4 ve 5 maç Avrupa kupalarında mücadele veren futbol takımlarımız için 4 tane kendi bünyesinde olması sadece UEFA kupası ve Şampiyonlar liginde oynayabilir. Aksi halde diğer kulüpler arasında dengeyi bozar bu itibar ile yabancı oyuncu sayısının artmasını doğru bulmuyorum dedi.
Aykut İNCE
Kaynak : www.kuluplerbirligi.org
Önceki Haber
Sonraki Haber
| 26 Ocak |