->"Her Yıl O Hafta" istatistiği eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" İstatistiği eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 
 Basit Arama Sonuçları
Arama sonuçları ekranına geri dön  
Yorumlar içerisinde " samsunspor" anahtar kelimesinin bulunduğu kayıtlar;

11.09.2011
15 (Zafer Cem Özcan - Ankara/Türkiye)  Kullanıcının Diğer Yorumları

Konu : Son Lig Maçı (Samsunspor)

üzücü bir açılış

fuat hoca'nın taraftarlarla bir araya gelmesi, twitter aracılığıyla bizlerle buluşması, geçen sefer yaptığı hataları yapmayacağını göstermiş olması sezon öncesi bizim için güzel sinyaller olsa da; sahaya çıkacak olan takımdan yana ümitsizliğimizden dolayı hepimiz bu sonucu bekliyorduk. ancak, ufak detaylara girsek belki de bu mağlubiyetle karşılaşmazdık.

özkan için pek birşey söylemeye gerek yok, ya %100 yiyeceği pozisyonlardı ya da zaten rahatlıkla çıkarabileceği toplar geldi. kaldı ki defans hattımızın vasatlığını özkan'a yüklersek, bir sonraki hafta bir başka kaleciye de aynı muameleyi yapmaya devam ederiz ve takımdaki tüm kalecileri takıma küstürmekle bir yere varamayacağımız kanaatindeyim. her ne kadar dün çok kötü bir görünüm verse de hatta fuat hoca'nın bile 40 dakika dayanabilmiş olsa da efşan'a biraz zaman tanımamız gerekli. hazırlık maçlarında mehmet sedef ve sakıp aytaç'tan daha iyi olduğunu göstermişti, ilk lig maçı ve zaten kötü olan bir defans hattında kendini gösterebilmesi çok zordu. tahammül sınırımızı en azından bir 3-4 maça çıkartabilirsek, fuat hoca'nın da dediği gibi efşan'ı takıma kazandırabiliriz, umarım.

ancak efşan tahammülü dışında basit ayrıntılara ilk maçtan da olsa pek tahammül edemeyeceğini şahsım adına söylemek istiyorum. sağ bekte, zaten kendisine adeta sonradan eklenmiş mehmet akgün ve sol bekte de ilk defa profesyonel resmi bir maçta forma giyen efşan ile başladık. defans hattımızın zaten zor olduğu bu günde biraz daha ciddi bir başlangıç beklerdim hocadan. yani cem can'ı sağ beke alıp, sol beke yine efşan'la başlayabilirdi. efşan'ın zorlandığını gördüğü anda da oyuna mehmet akgün ya da diğer sol beklerden birini oynatabilirdi. zayıf olan bir hattı iyice riske atarak 38 dakikada yenen 3 golün ilk sorumlusunu hocanın "ya tutarsa" düşüncesine bağlamak gerek biraz da. ancak yine de hata yapan oyuncuların "bu kadar da olmaz" dedirtecek hatalar yapmaları hiç hoş olmadı.

azofeifa'nın 3 gün önce kosta rika ile maça çıkıp uzun bir seyahatle tekrar ankara'ya geldiği için maça ilk 11'de başlamadığı haberini alana kadar doğrusu çok şaşırdım bu adam nasıl yedek kulübede oturuyor diye. zaten geçen yıl iyi kötü jedinak ile bu işi yapabiliyorduk, bu yıl cem can ve soner ile bu işin yapılamayacağı çok açık ortadaydı. ancak burdaki sorun bu iki oyuncuda değil kesinlikle, çünkü bu görevi üstlenebilecek oyuncular değiller, stilleri daha farklı yönlerde. cem can dinamik mücadeleci ortasaha oyuncusu, soner de kısa paslaşmalar ve oyun yönü değişiklği gibi tipik ortasaha görünümünde. ancak ileriye top taşımak, oyunu açmak, beklenmedik paslar atmak jedinak gibi, azofeifa gibi ya da harbuzi gibi(her ne kadar o bölgede oynatılmayacak olsa da) teknik kapasitesi yüksek ve adrese teslim top atabilen oyuncuların işidir. burda da genellikle ağır ancak etkili oyuncular seçilir, harbuzi'nin bu mevkiide oynamaması da bu yüzdendir.

bugüne has olarak samsunspor'a karşı mı böyleydi yoksa oktay'da bir düşüklük mü vardı bilemiyorum, ancak bugün gerçekten sahada yoktu. 90 dakika boyunca hoca ordan nasıl tahammül edebildi hayretler içerisindeyim. oktay'ın durgunluğu doğal olarak hurşut ve yasin'i de etkiliyor, çünkü bu ikili kanatlardan içeriye akın edecek isimler ve ortadan gelecek yardım olmazsa tek başına alır götürürlük yapamazlar. oktay bugün ikisine de yeterli yardımı göstermediği için yasin ve hurşut'un da etkisizliği çok açık ortadaydı. hal böyle olunca da, mununga ya da zec değil; david villa gelse gol atamaz. zaten maç boyunca bu iki ismi de toplamda yalnızca 1 kez pozisyona sokabildik, o da yasin-oktay uyumunun maç boyunca yalnızca 1 kez oluştuğu ilk dakikalarda altıpastan kaçan mununga'nın pozisyonuydu. keşke biraz topun dibine girip şık bir gol atsaydı ancak kalecinin kapanacağını hesap edemedi sanırım. keşke gol olsaydı.

ilerleyen haftalarda daha iyi olacağımızı tahmin ediyorum, çünkü kadro olarak halen iyiyiz. mustafa ve orhan gibi isimlerimiz yok ancak diğer takımlardan ek olarak uyum problemimiz yok. yabancı oyuncularımız geçen yıldan olan oyuncular, tamam çok çok iyi değiller ancak lig seviyesinde olan isimler. zaten biz her ne kadar kötü olsak da, hala bizden daha kötü çok takım var. ilk haftadan düşeriz umutsuzluğuna kapılmanın alemi yok. zaten en kötü devre arasına yapılacak takviyelerle toparlanırız, biz bu filmi 5 yıldır iziyoruz.



 Diğer Sonuçlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 34 46 75
2 Göztepe 34 40 70
3 Sakaryaspor 34 15 60
4 Bodrumspor 34 21 57
5 Çorum FK 34 19 56
6 Kocaelispor 34 7 55
7 Boluspor 34 -2 53
8 Bandırmaspor 34 17 50
8 Gençlerbirliği 34 6 51
10 BB Erzurumspor 34 -4 44
11 Ümraniyespor 34 -7 43
12 Manisa FK 34 0 40
13 Keçiörengücü 34 -9 40
14 Adanaspor 34 -17 39
15 Şanlıurfaspor 34 -6 38
16 Tuzlaspor 34 -12 38
17 Altay 34 -61 16
18 Giresunspor 34 -55 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.