->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

19.04.2006-Lars Fredrik Risp

Gökhan Göker'in Lars Fredrik Risp'le yaptığı özel röportaj

İsveç'te yaşayan Gökhan Göker, başarılı savunma oyuncumuz Lars Fredrik Risp ile gencler.org için röportaj yaptı. Risp'e Gençlerbirliği, Ankara ve Türkiye hakkında sorular sordu, çok samimi cevaplar aldı.

-Merhaba, ilk sorum Turkiye'de durmunuz nasıl ve nasılsınız?

Teşekkür ederim. Burada durumum gayet iyi, zamanımın çoğu futbolla ilgili geçiyor ve çok az bos zamanım oluyor, gerçi bu durumdan şikayetçi değilim ve halen Ankara'yı gezme imkanı bulamadım ama belki ileride olur.

-İsveç'le Turkiye arasında kültür değişikliği fark ettin mi?

Elbette, ilk başta Turkiye çoğunluğu müslüman olan bir ülke ve ilk başlarda minarelerden çıkan sesler (ezan) garipime gidyordu ama şimdi alıştım sayılır. Fark ettiğime göre takım arkadaşlarımın çoğu dinine bağlı insanlar, günde 5 vakit namaz kılıyorlar. İsveç'de böyle şeylere alışık değiliz ama Ankara çok kültürlü ve güzel bir şehir.

-Peki Türk yemeklerini nasıl buldun?

Buradaki yemekler şahane ve çok iyi. Yemeklerimizi antremandan önce ve sonra takımımızın restaurantında yiyoruz. Servis yapılan bütün yemekleri veğeniyle yiyorum ama antremanlarda ikram edilen şekerli tatlılardan kaçınıyorum. Takım arkadaşlarım şekerli tatlıları çok seviyor.

-Peki Ankara hakkında ne düşünüyorsun? Ankara'da yaşamak nasıl birşey?

Öncede söylediğim gibi henüz Ankara'yı tam gezme imkanım olmadı, ama gördüğüm kadarıyla Göteborg'da olan her şey burada da mevcut. Alışveriş merkezleri vs..
Ama tarihi eser ve turistik yerlere gitme imkanım olmadı. Ankara'da oturmak biraz zor olabilir çünkü biraz dil problemi çekiyorum. Henüz iyi düzeyde Türkçe öğrenmiş değilim ve İngilizce bilen çok az kişiye rastladım. Bu yüden kendimi ifade etmekde zorlanıyorum ve biran önce Türkçe ögrenmeye kararlıyım.

-Takım arkadaşlarınla nasıl anlaşıyorsun?

Takım arkadaşlarımla anlaşabilmem için futbolla ilgili en önemli türkçe kelimeleri ögrendim ve teknik direktörümüzün verdiği taktikleri ingilizce ve türkçe bilen takım arkadaşlarım bana tercüme ediyor.

-Peki soktakta gezerken halk tarafından tanınıyor musun? İmza isteyenler oluyor mu?

Evet sokakta beni tanıyıp imza isteyenler oluyor arasıra, ama takımımızın çok taraftarı yok, bu yüzden az kişi tarafından tanınıyorum. Ama bir yandan da İstanbul takımları taraftarları gibi üzerimizde fazla baskı olmadığı için memnunum.

-Gençlerbirliği'nin seni transfer etmek istediğinde reaksiyonun ne oldu? Türkiye ve Türk ligi hakkında ne gibi bilgilere sahiptin?

İlk başta çok meraklandım, nasıl bir takım ve Türkiye ligindeki durumu nedir diye. Kararımı vermeden önce öğrenebileceğim her şeyi araştırdım. Takım hakkında bilgi toplamak önemliydi. Gençlerbirliği ismini daha önce hic duymamıştım ama Gençlerbirliği temsilcileri, takımımla IFK Göteborg'la anlaşma sağlarken beni cok etkiledi ve cok iyi izlenimlerim oldu. En son olarakda Kennet Andersson'la irtibata gecib Türk ligi ve Gençlerbirliği hakkında bilgi aldım. Bana iyi şeyler söyledi. Daha önce Türk liginden sadece İstanbul takımlarını tanıyordum. 90 yıllarda IFK Göteborg'la Galatasaray Şampiyonlar Liginde birkaç kez karşılaştılar. Beşiktaş ve Fenerbahçe de devamlı UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlar.

-Şimdiye kadar Gençlerbirliği'nde sezonunuz nasıl geçiyor? Takım olarak hedefleriniz nedir?

Bence sezonumuz gayet iyi geçiyor. Belki biraz dengesiz maçlarımız olmuştur ama bence bu cok genç bir takım olmamızdan kaynaklanıyor. Zamanla daha iyi bir takım olacağımıza eminim. Hedefimiz yüksek. Ligi 3. veya 4. sırada bitirip UEFA Kupası'na gitmek istiyoruz.

-Geçen seneye göre Gençlerbirliği daha az gol yiyor, bu konuda neler söyleyeceksin?

Çok dengeli, sağlam bir defansımız var ve iki tane muhteşem kalecimiz var. Yüksek tempolu bir takımız, takımdaki arkadaşların hepsi defansa yardım ediyor. Benim gibi defans oyuncuların işini kolaylaştırıyor. Lig sonuna kadar az gol yiyeceğimiz kanatindeyim.

-Biraz taraftarlarınızdan bahsedebilir misin? En büyük rakibiniz kim?

Daha öncede belirtiyim gibi az taraftara sahibiz. İstanbul takimları ile karşılaştığımızda stadimiz nerdeyse doluyor ve bu seyircilerin yuzde 80'i misafir takımın taraftari oluyor. Ama takıma sadık az bir taraftarımız var. Bize her maçta destek veriyor ve bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Öğrendiğim kadarıyla en büyük rakibimiz Ankaragücü ve Ankara'da en çok taraftarı olan takımmış.

-İsveç'deki Türklerin çoğu İstanbul takımlarından birisini tutuyor, bir gün bu takımlardan teklif alırsan hangisini seçersin?

Evet aslında Türklerin çoğu İstanbul takımlarını tutuyor, ama eğer bu takımlardan teklif alacak olursam bu o zamanki durumuma bağlı olacaktır. Ama şu anda Gençlerbirliği forması giyiyorum ve amacım Gençlerbirliği menfati için elimden gelen herşeyi yapacağım. Şuanda amacımız UEFA Kupası'na katılmak, bunun için çalışacağım.

-Sence bu sezon Gençlerbirliği ligi nasıl bitirir?

Gençlerbirliği ligi 3. bitireceğine inanıyorum. Çünkü bu takımın buna kapasitesi var. Ama daha 4 maçımız var herşey olabilir.

-Malatyaspor'da IFK Göteborg'dan takım arkadaşın Sebastiyan oynuyor. Sebastiyan'la hiç görüşüyor musunuz?

Evet eski takım arkadaşımla Türk liginde karşılaşmak çok güzel. Ama maç başlayınca maçı kazanmak için konsantre oluyorum. Evet, Sebastiyan'la telefonla görüşüyorum ve bir kere beni ziyarete Ankara'ya geldi.

-Ve son olarak kisa sorular;

En son okuduÄŸunuz kitap: Da Vinci'nin Åžifresi
En sevdiğiniz film: Birden çok sevdiğim film var
Favori renginiz: Mavi Beyaz
Şanslı numaranız: 3
Medeni durumunuz: 5 yıllık evliyim. Eşimin adı Anna ve 2 yaşında Teha adında kızımız var. Mart ayına bir erkek çocuk bekliyoruz.

Bana ayırmış olduğunuz zaman için teşekkür ederim ve profesyonel kariyerinizde size başarılar dilerim.

Röportaj : Gökhan Göker

Kaynak : www.gencler.org

 DiÄŸer Röportajlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 31 43 69
2 Göztepe 31 35 63
3 Çorum FK 31 21 55
4 Sakaryaspor 31 14 54
5 Bodrumspor 31 18 52
6 Kocaelispor 31 10 52
7 Bandırmaspor 31 19 47
8 Gençlerbirliği 31 7 47
9 Boluspor 31 -4 47
10 BB Erzurumspor 31 1 41
11 Ãœmraniyespor 31 -8 37
12 Manisa FK 31 1 36
13 Keçiörengücü 31 -10 36
14 Şanlıurfaspor 31 -6 34
15 Tuzlaspor 31 -14 33
16 Adanaspor 31 -20 32
17 Altay 31 -57 15
18 Giresunspor 31 -52 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.