->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 

 Röportajlar

15.02.2007-Mesut Bakkal

Mesut Bakkal: "Uzun vadeli istikrardan yanayım"

Gençlerbirliği'nde 50. maçına çıkan teknik direktör Mesut Bakkal, bunun kendisi için büyük onur olduğunu söyledi.

Bakkal, Gençlerbirliği'nin dört dörtlük bir kulüp olduğunu belirterek, "Sözleşmeyi imzalarken de 'İnşallah Allah bana uzun yıllar Gençlerbirliği'nde çalışmak nasip eder' demiştim. Çünkü burada yapacağımız bayağı iş var. 28-30 yılda da ikinci sene çalışan 5 teknik direktörden biriyim. Kulübü seviyorum. Bu burada kalmaması gerekiyor bence. 50 maç değil de 150 olmalı. Uzun vadeli istikrardan yanayım" dedi..

Mesut Bakkal, genç bir kadro oluşturduklarını ve bu kadronun bir zaman ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Aldığım noktayla geldiğimiz nokta arasında büyük bir fark var. Hem oyun olarak, hem de skor olarak. Yeni transferler Okan, Draman ve Lamine yeni yeni adapte olmaya başladılar. İkinci devre başlarken Risp ve Ayman'ı verdik. İki tane Brezilyalı geldi. Çok talep edilen bir takım olduk. Geldiğimde takımdaki oyuncular bu performansta değillerdi. Adı bilinmeyen oyuncularımızın bazıları ben geldikten sonra başkaları tarafından istenir hale geldi. 50. maç sonunda lig altıncısıyız. Hedef hiçbir zaman sapmadı. Sirkülasyon olup başarı yakalamak zor oluyor, ama biz bunu başardık" şeklinde konuştu.

"Oyuncum Mehmet Nas Milli Takım için düşünülebilir"

Kendisinin de bir dönem milli takımda çalıştığını belirten teknik direktör Mesut Bakkal, kendi oyuncusu Mehmet Nas'ın milli takım için düşünülebileceğini ifade ederek, "Zannediyorum ki araştırıyorlardır. Ben de son zamanlarda iyi durumda olan Mehmet Nas var. Düşünülebilir diye düşünüyorum. Başında olan kişilere de saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum. Tek tek takip ediyorlar. Herhalde göreceklerdir. Takımımızda iyi oynayan bir kaç oyuncumuz daha var. Yine de son söz Fatih Terim'indir ve kendisi Mehmet'in iyi oyununu mutlaka görecektir. Tugay'ın kalitesi tartışılmaz ve çok deneyimli bir oyuncu. Avrupa arenasında olan oyuncuların milli takıma daha çok tercih edilmesi gerekiyor. Sürekli milli takımlarda forma giyen futbolcular çok farklı performans veriyor" dedi.

Eski üst düzey futbolcuların bir anda teknik direktör olmalarını yadırgadığının altını çizen Bakkal sözlerini şöyle sürdürdü: "Takım yönetmek çok farklı bir olay. İlk olarak yardımcı antrenör olarak onun bir temelini almak gerekiyor. Ben 10. yılımdan sonra teknik direktörlük yapmaya başladım. 10 yıllık bir sürecim var. Yardımcı antrenörlükle teknik direktörlük arasında büyük bir fark var. Benim başarımın altında yatanlar, prensipler, çalışma ve öğrenme isteği. Kulüp ve takım üzerinde belli başlı prensiplerim var. Benim bir yolum var. Bu yolda ilkeli, dürüst ve düzeyli gitmek zorundayım. Gidecek daha çok yolumuz var. Yanlış yapmadım mı, yaptım. Yapmıyor muyum, yapıyorum. Her zaman olaylara pozitif bakıyorum. Galibiyetten sonra da mağlubiyetten sonra da sahada aynı duruşu sergilemem gerekiyor."

Devre arasında Bülent Korkmaz'ın Kayseri Erciyesspor'da teknik direktör olarak göreve başladığının hatırlatılması üzerine Bakkal, "Bazı kişiler bu olayı çok çabuk alırlar, bazıları da uzun vadeye yayarlar. Bülent zaten hırsıyla, coşkusuyla bunu yapabilecek düzeyde. İnşallah başarılı olur. Gönülden istiyorum. Bu bir istikrar meselesi. Kısa vadede kendini hazır etti ki bu işe başladı" diye konuştu.

Sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini ve ilk tercihinin Gençlerbirliği olacağını anlatan Mesut Bakkal, "Benim işim futbolcu performansını arttırmakla ilgili. Ben Gençlerbirliği'ni çok seviyorum. Görevim devam ettiği sürece en iyi şekilde bunu yapmaya gayret edeceğim. Sözleşmemin son ermesi nedeniyle hiçbir teklif almadım ve kimseyle konuşmadım. Ama dolaylı yoldan 'Ne yapıyorsun? Ne gibi düşüncülerin var?' tarzında sorular var. Benim öncelikle tercih edeceğim kulüp Gençlerbirliği. Benim için geçerli olan kulüp Gençlerbirliği. Burada daha yapacaklarım var. Profesyonellikte günler ne getirir, bilemiyorum. Önümüzde 14 maçlık bir periyot var. Ne getirir, ne götürür onu bilemiyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Risp ve Ayman'ı kulüp menfaatleri için sattık"

Devre arasında Risp ve Ayman'ı Trabzonspor'a kulübün menfaatleri yönünde sattırdıklarını belirten başarılı teknik adam, "Elimizdeki oyuncuların sezon sonunda sözleşmeleri bitmiyor. En az 2-3 tanesine de talip olunacağına inanıyorum. Gideni aramadık, geleni de sahiplendik. Şu anda da sahipleniyoruz. İçerdeki oyuncularım büyük değerler. Aslan gibi bir kadroyla çalışıyorum. Trabzonspor'dan aldığımız Fatih Akyel'de önemli bir oyuncu. Biz faydalanmak için aldık. Şu ana kadar bana gösterdiği izlenim de iyi" dedi.

Son haftalarda ligde kötü sonuçlar alan ve eleştirilen Vestel Manisaspor teknik direktörü Ersun Yanal'a da destek veren Mesut Bakkal, "Ersun Yanal Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerden bir tanesi. Ben de bir dönem Yanal'la çalıştım. İyi ki de çalışmışım. Bu türlü düşüşleri yaşayabilirsiniz. Takımın içini biz bilmiyoruz. İlerleyen haftalarda Vestel Manisaspor takımı iyi olacak. Çünkü Ersun hocanın çalışma düzenini biliyorum. Bir tek mağlubiyette pes decek veya hemen işi bırakacak bir karakter değil. En kısa zamanda iyi bir noktaya geleceklerini umuyorum" diye konuştu.

Ersun Yanal'ın isminin özellikle bu sezon Galatasaray için anıldığının hatırlatılması üzerine Mesut Bakkal, "Ersun hocayı çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Galatasaray da başarılı olur" dedi.

"İstanbul'da hep başarılı olmak zorundasınız"

İstanbul takımlarında hiçbir şekilde kötü sonuca tahammül olmadığını da vurgulayan Bakkal, "Avrupa Kupaları, Türkcell Süper Ligi, Türkiye kupası için çok büyük transferler yapılıyor. Yatırımlar çok büyük olduğundan teknik direktörlerin kredileri çok az oluyor. Büyük kulüplerde her zaman başarılı olmak zorundasınız ve en ufak sallantıda türlü şeyler ortaya çıkıyor. Biz Anadolu kulüpleri biraz daha rahat çalışıyoruz çünkü sorumlu olduğumuz fazla insan yok. Eğer teknik adamlar işlerini iyi yapıyorsa, yönetimlerinde teknik direktörlere sahip çıkacağına inanıyorum. Biz teknik direktörler önce işimizi iyi yapmalıyız" dedi.

Kaynak : www.superspor.com

 DiÄŸer Röportajlar

Tarihte Gençler

30 Nisan
  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 32 45 72
2 Göztepe 32 37 66
3 Sakaryaspor 32 15 57
4 Çorum FK 32 20 55
5 Kocaelispor 32 12 55
6 Bodrumspor 32 18 53
7 Boluspor 32 -2 50
8 Bandırmaspor 32 17 47
9 Gençlerbirliği 32 5 47
10 BB Erzurumspor 32 2 44
11 Keçiörengücü 32 -8 39
12 Manisa FK 32 1 37
13 Ãœmraniyespor 32 -10 37
14 Şanlıurfaspor 32 -8 34
15 Tuzlaspor 32 -14 34
16 Adanaspor 32 -20 33
17 Altay 32 -59 15
18 Giresunspor 32 -53 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.